tisdag 30 mars 2010

Utflykt i solen

Idag var det fint väder minsann, Anna, Hugo och Johan spankulerade iväg på en liten promenad och fikade på fårskinn i snön under en underbar sol.

Hugo, Johan och Anna


hur smakar snön pappa


fy fasen


lite mellanmål måste man ha när man är på utflykt

måndag 29 mars 2010

Barnmatsburkens baksida

Nu ska jag säga och understryka att barnmatsburkar är för jävla bra om ungen tycker om det, men det har uppståt ett problem på videvägen. Hugo har börjat vägra barnmatsburkar, jag vet att dom smakar rätt smaklöst och är på gränsen till att vara skolmat. Men en bäbis vet inte vad som är gott förän den fått smaka på det som är gott. Därav kommer dagens tips.
Vill du slippa laga god mat till ditt barn, ge det inte god mat att smaka och äta av.
Så idag fixade vi lite pastafjärilar med grönsakssås.
Detta är dock inte en ren matlagningsblogg för er nytillkomna. Om ni är hungriga så gå istället till Sackes matblogg som jag och Hugo gillar att kolla in på.


broccoli, morot och purjolök

viktiga ingredienser


krydda med vitpeppar, franska örter och annat efter behag


tillsätt grädde


och ost


läs i bok så att du inte gjort nått fel
dock var inte pasta uppfunnet när denna boken gjordes...


blanda ner fjärilspastan

mixa och servera


yoghurt och djungelkräm till dessert

inte någon höjdare, inte glad mun är betyget av Hugo


söndag 28 mars 2010

Efter lite mormor och morfar

Hugo slaggade hos mormor och morfar över lördagsnatten och hängde med dom fram tills vi hämtade honom. Han var på glatt humör som han alltid verkar vara efter en stund med dom.
Vi busade och stojade lite när han kom hem och hade lite tugg o war.

spela lite?


kom igen, det blir kul!


två tänder mot trettiotvå...

fredag 26 mars 2010

Iceclimber med liten Hugo

I min tidiga ungdom spelade man TV-spel, på den tiden var det Commodore 64 och nintendo 8 bitars som gällde och spelen som gick hårdast var Kung fu, Mario bros och Ice climber. Idag fick jag äran att uppleva hur ice climber funkar med Hugo. Hugo tog sig upp för vår trappsteg efter steg och utan tvekan eller fall.

kolla..


tjenare morsan


almost there


ok, vad kan man göra häruppe då


Klaras rum var ju obevakat

torsdag 25 mars 2010

Farmor fyller år och Hugos första födelsedagspresent

Idag inträffade något alldeles fantastiskt på videvägen. Linda hade tagit med Hugo på studiebesök på den skola där hon är lärare. Hugo hade enligt utsago varit trevlig, bajsat och ätit banan.
När hon kom tillbaka hade hon Lisa i släptåg, eller Lisa är väl inte någon man har i släptåg, det är mer så att Lisa är den som har alla andra i släptåg, hur det går till har jag och Hugo ej utrönt ännu men så är det iallafall. Med sig hade dom en gåvagn och här följer hur Hugo behandlade denna vagn...
En perfekt födelsedagspresent åt en farmor som fyller år...

kolla vad snygg


den går ju framåt


man kan ju springa med den


den här behåller jag



onsdag 24 mars 2010

Tittut

Hugo har lärt sig att tittut är ett bra tidsfördriv i bilen.

jag har en lek vi kan leka


nu ser ni mig inte


tittut


kul eller hur

måndag 22 mars 2010

Att vara del av en nyhet

Hugo och Johan skulle ta sig vidare till Västerås, allt går enligt planerna och vi hinner till och med träffa farbror Jörgens flickvän & co. Dock medförde detta lilla möte i Örebro att vi råkade hamna mitt i en isande nyhetssändning om att trafiken sår still på E18 mellan Köping och Västerås. Vi tittade ut genom fönstret framför och bakom och höll med trafiknyheterna, trafiken stod helt stilla och vi satt mitt i trafiken, tur att vi hade varandra, det var blixthalka därute och vi körde när tillfälle gavs i långsamt tempo mot Västerås och vi kom helskinnade hem till Frans och Alvin.
Frans som hade massor av lektioner att ge bäbisHugo.

hur man anfaller sängen


så här kör man en traktor

söndag 21 mars 2010

I Årjäng

Efter vår visit nere söder om Vänern hamnade vi i Årjäng. Där bor kusinerna Sofie, Casper, Isaac, Odin, farbror Jimmy och Jeanette. Det blev lekstuga av sällan skådat slag och bad i bubbelpolen.

Hugos släktingar


Isaac och Sofie visar badet


en härlig badstund


fredag 19 mars 2010

Roadtrip till fler släktingar

Wallénklanen lånade farbror Jimmys fina stora amerikanare, då vi inte fick plats i en liten sketen Volvo, för att ta en resa ner till gammelfarmor Sigrid och resten av släkten söder om Vänern.
Resan var strapatsfull men rolig och farbror Joakim stod för underhållningen medans Johan körde.Väl nere i Trollhättan bjöds det på mat och alla åt med god aptit. Hugo fick träffa nästan alla tokiga Trollhättesläktingar innan vi åkte vidare till Siggan och Sune i Uddevalla.

farbror Joakim med en hand på dvdn och en att 
hålla i en nickande liten Hugo


matdags, med gammelfarmor
och Johans kusin Annika

en ny fin badhanduk visas upp med 
Johans morbror Björn


Melker och Elliot gillade maten


på väg till Uddevalla


Johans moster Siggan läser tidningen med Hugo


Johans kusin Annica sattes på matning


på väg till Årjäng

torsdag 18 mars 2010

Hemma hos Melker och Elliot

Idag åkte Hugo, Johan, Jörgen och Farmor Marianne till Arvika där kusinerna Melker och Elliot bor, dom bor i ett fint vitt hus tillsammans med deras mamma Jenny och pappa Joakim. Det blev att laga lite pasta carbonara och lite sagostund, efter det en lång promenad på den blötaste strandepromenad vi skådat.
Imorgon blir det ett nytt spännande äventyr.

farbror Joakim övervakas av Hugo


sagostund

onsdag 17 mars 2010

Fler kusiner

Idag kom ännu mera släktingar, Jimmy kom med hela sin familj som består av mamma Jeanette och syskonen Sofie, Casper, Isaac och Odin.
Vår släkt är en sån där jobbig släkt där alla ska klämma, krama, mysa och känna på dom nya familjemedlemmarna. För att berätta för dom att dom landat mitt i en familj som gillar varandra och varna dom lite för att det är en stor familj...

farbror Jörgen lattjar med 
Hugo, Sofie, Isaac och Jeanette.
fast, Isaac och Hugo lattjar mest


Farmor kollar in sina "guldklimpar"

farbror Jonas, Odin och Casper

Att sova är inte kul

Inatt vaknade Hugo när resten av huset skulle börja sova,. Vi  bytte blöjor, satte oss framför dumburken, sjöng, ingenting fungerade. Hugo lyckades till och med trilla med snoken först ner i golvet, sängen vi låg i var ju inte högre än fyrtio cm från golvet men ändå. Hugo ville absolut inte sova, började grina så fort vi närmade oss sängen. Klockan tre kom farmor upp och då blev det lite välling och mys med farmor ett litet tag. Sen gick det, efter lite stök och bök somna.

¨
farmor kommer och fixar situationen

tisdag 16 mars 2010

Joakim, Melker och Elliot

Idag träffade Hugo två små kusiner, Elliot den mjuka och Melker den hårde. Två helt fantastiska tvillingar som älskar leta efter vättar och troll i skogen.

Joakim, Melker och Elliot poserar med Hugo


tar en promenad till farbror Jonas